Γεια σας, όλες οι γελοιογραφίες που βρίσκονται σε αυτό το blog είναι ανέκδοτες και ανήκουν στην προσωπική μου συλλογή. Όποιος θέλει μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα στις αναρτήσεις του
(για μη κερδοσκοπική χρήση) αρκεί να αναφέρεται με link στο blog μου

ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ -CLICK- ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΙΟ-CLICK-ΣΤΟ ΜΠΑΛΟΝΑΚΙ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

#250. Πέρα απ' το τζάμπα!!!

Mitsobo | | 12:50 π.μ. Best Blogger Tips

Print


Πως σκέφτομαι και πως θα έπρεπε να σκέφτεται ο καθ' ένας...

Μια αρχή που προσπαθώ τηρήσω όσα χρόνια δουλεύω σαν επαγγελματίας καλλιτέχνης, είναι να μην προσφέρω  τη δουλειά μου τζάμπα.  Δεν είναι εύκολο αλλά όσο μπορώ μένω πιστός.
Πέραν του ότι προσπαθώ να ζήσω απ' τα έργα μου, το τζάμπα κάνει κακό σε όλους και πρώτα από όλα σε μένα.  Κανείς κατά βάθος δεν εκτιμάει το τζάμπα.  Αν χαρίσεις έργο σου σε κάποιον θα το δεις  συνήθως πίσω από καμιά ντουλάπα η σε κανένα πατάρι. Ενώ αν στο έχει πληρώσει, σε περίοπτη θέση του σαλονιού του. Το ίδιο και με τα έντυπα. Εκεί δεν κάνεις μόνο κακό στον εαυτό σου αλλά και σε κάποιον άλλον που θα δούλευε και θα αμειβόταν. Κακομαθαίνεις και τους εργοδότες που πιστεύουν ότι σου κάνουν χάρη που σε πληρώνουν.   Υποτιμώντας τη δουλειά σου  δίνεις δικαίωμα να την υποτιμούν κι οι άλλοι, και χαλάς γενικά και την πιάτσα.
Το ότι χαρίζω τις γελοιογραφίες του blog μου σε άλλα blogs  δε σημαίνει πως το επιτρέπω και για επαγγελματική χρήση. Απλά πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να τις "κρατάω στα συρτάρια" και γιαυτό τις ανεβάζω στην σελίδα μου. Από εκεί και πέρα όποιος τις χρησιμοποιεί επαγγελματικά και χωρίς την άδεια μου είναι και κλέφτης και μαλάκας.
Αυτά τα λίγα περί ΤΖΑΜΠΑ

Το κειμενάκι αυτό το έγραψα με αφορμή το περιστατικό του φίλου μου του Σπύρου του Δερβενιώτη  και την ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων


Ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων 
για τον συνάδελφο Σπύρο Δερβενιώτη.Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την επιδείνωση των όρων εργασίας ( παύση καθημερινών δημοσιεύσεων, δραστική μείωση απολαβών και αθέτηση συμφωνίας πρόσληψης) του συνάδελφου Σπύρου Δερβενιώτη στην εφημερίδα « Ελλάδα Αύριο», η οποία προέκυψε ύστερα από την προσφορά … δωρεάν(!!!) εργασίας από τον συνάδελφο Χρήστο Τολιάδη.Προσδοκούμε στην παρέμβαση του συνδικαλιστικού μας οργάνου(ΕΣΗΕΑ), για την εργασιακή αποκατάσταση του Σπύρου Δερβενιώτη και τήν τήρηση των συμπεφωνημένων από πλευράς εργοδότη.

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί στον Σπύρο Δερβενιώτη σε οποιαδήποτε ενέργεια προτίθεται να προχωρήσει για την προάσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων του.


Αθήνα , 3 Ιανουαρίου 2013 

Το Δ.Σ. της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων .

2 σχόλια:

PiKei είπε... Best Blogger Tips

Μπράβο! Δεν θα μπορούσες να το θέσεις πιο απλά και περιεκτικά...

Mitsobo είπε... Best Blogger Tips

@PiKei
Μάλλον. Τι άλλο να πεις?

Best Blogger TipsComment here

Πείτε μου τη γνώμη σας. Αφήστε εδώ τα σχόλιά σας. Ανώνυμα ή επώνυμα, θετικά ή αρνητικά,σοβαρά ή αστεία και Θα σας απαντήσω το ταχύτερο δυνατόν (μπορεί & όχι! Χε! Χε! Χε!)

Comment Options - You Can Add Images, Colored Text And Marquee Text To Your Comment.
Image - [im]Image URL Here[/im]
Colors - [co="red"]Comment Text Here[/co] - Change Red To The Color You Want.
Marquee - [ma]Comment Text[/ma]

>
My Print Giclée Store

Receive The Latest Posts Directly To Your Email - It's Free: Enter Your Email And Click Submit

Best Blogger TipsBest Blogger Tips